Hoppa till sidans innehåll

Historia


Mitt i Dalarna ligger Gagnefs kommun och i dess södra del, finns byarna Djurmo och Sifferbo, på den andra sidan av Dalälven ligger Bäsna. I Djurmo finns sedan 1920 en idrottsförening med namnet Djurmo IK och där fotbollen alltid varit den största verksamheten, men bandy och skidåkning förekom också på den tiden. 

I Sifferbo var ishockey störst och föreningen bildades 1959. 

I Bäsna fanns båda dessa stora idrottsgrenar med på programmet och föreningen kallade sig IK Segro. 

I början av 1970-talet byggdes det mycket nya villor i dessa byar och med många nyinflyttade började intresset av flera idrotter att växa fram, samtidigt hade hockeyn utvecklats till en dyrare sport. Eftersom det i seniorlagen nästan var samma pojkar som spelade blev det ett sammangående mellan föreningarna 1973. Sifferbo IF upphörde och Djurmo IK:s stadgar behölls, man ändrade bara namnet till Djurmo/Sifferbo IF men föreningen kan räkna 1920 som "födelse" år. Friidrott, gymnastik och basket tillkom som sektioner. 

1975/76 blev sista säsongen för ishockeylaget som nu spelade sina matcher vid Djuråsskolan. 

1978 hade friidrotten växt och joggingvågen kom som motionsform, varför ett motionslopp i gå-lunka-löp stil startades. Djurmo-lunken arrangerades under 20 år och hade ofta runt 500 deltagare. 

På 1980-talet kom fotbollens "svacka", med spel i den lägsta divisionen. Ungdomsverksamheten däremot var livlig och nu inleddes ett samarbete med IK Segro. Eftersom bykänslan var stark och man var rädd för att någon av föreningarna skulle bli lidande och den idéella arbetsinsatsen skulle avta blev resultatet att all fotbollsverksamhet administreras av DSIF, men att fotbollslagen skall spela under "artist-namnet" Djurmo/Segro. Övriga sektioner skall bedrivas i de båda föreningarna under sina egna namn. 

1998 bestämdes från förbundshåll att dylika artistnamn mellan olika föreningar inte fick förekomma bland seniorer och därför är nu åter fotbollens namn Djurmo/Sifferbo IF. 

Efter ca 10 års verksamhet blev basketen vilande. 

År 2000 när föreningen fyllde åttio år var de tre sektionerna: Fotboll, Friidrott och Gymnastik livligt arbetande och hade många aktiviteter på sina program.
Planstorlek (längd x bredd m): 
104x61 m

Uppdaterad: 26 NOV 2015 19:27

Huvudsponsorer

Guldsponsorer
 
 
 
 
 

 

Silversponsorer

 

Postadress:
Djurmo Sifferbo IF
Lönnvägen 6
78562 Djurmo

Besöksadress:
Lönnvägen 6
78562 Djurmo

Kontakt:
Tel: 0241671850
E-post: This is a mailto link

Se all info