"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurmo Sifferbo IF
DSIF Padel

VAD ÄR PADEL? VAD TRÄNAR MAN?
2023-10-05 21:39

Padel är en idrott vars intresse har exploderat under senaste åren sedan pandemin, inte bara i Sverige utan över hela världen och det är den snabbast växande sporten just nu.

Den kan beskrivas som en blandning av tennis och squash. Det är en fartfylld och social sport som passar alla åldrar och går snabbt att lära sig.

 

För dig som vill veta mer, läs vidare!

 

Hur spelar man padel?

Likt tennis, spelar man på en bana där man kan vara 2 mot 2, eller 1 mot 1. Man använder boll och racket men de största skillnaderna mot tennis är banornas storlek och väggarna som omsluter banan, vilket skapar en helt annat spelstil.

 

Vad tränar man?

När man spelar padel tränar man hela kroppen.

Tempot gör att hjärtat får jobbat hårt – och man stärker både arm-, rygg-, ben- och bålmuskler. Alla snabba förflyttningar i kombination samt samspelet med lagkamraten kommer dessutom att utveckla både koordination och motorik. 

 

Varför kan man bara träna padel i DSIF som skolungdom?

Folkhälsa är viktigt i alla åldrar, och att introducera olika idrotter redan när man är ungdom har visat att det blir oftast lättare att hålla igång när man blir äldre.

Padel är en lämplig sport att aktivera nybörjare med tack vare sitt höga tempo, sociala inslag och att det går snabbt att lära sig.

I längden kan padel bli en kostsam sport att utöva, och i samarbete med Djurås Padelcenter erbjuder DSIF träning för just skolungdomar till rimligare priser.


Nyhetsarkiv
 
SNABBLÄNKAR
Följ oss på facebook!
Våra Sponsorer