"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurmo Sifferbo IF
DSIF Fotboll

FOTBOLLSSEKTIONEN

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLENS RIKTLINJER OCH LEDSTJÄRNOR

 

Barn- och ungdomsfotboll utgör den största delen av svensk fotboll och är uppdelad i barnfotboll (6–12 år) och ungdomsfotboll (13–19 år).


Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att de ska ha roligt och att de ska idrotta på sina egna villkor. I barnfotboll ska barnen leka, uppleva glädje och lära sig träna fotboll. Det är viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika positioner i laget.


Alla barn ska ges bästa möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.
Prestationen ska styra verksamheten och matchresultat ska spela en mycket underordnad roll.

 

Bollek pojkar/flickor

 

Genom bollek vill vi ge barnen en möjlighet att uppleva glädje och kamratskap inom idrotten. Bollek uppmuntrar barnen att använda sin kreativitet och nyfikenhet.

 

Genom lek med boll kan vi på ett naturligt sätt stärka barns självförtroende, skapa en känsla av att lyckas och utvecklas, lära barnen samarbete, hänsyn, problemlösning och ansvar.Under träningen är ni föräldrar varmt välkomna att titta på, men vi ser gärna att ni håller er på läktaren så att barnen har lättare att lyssna på oss ledare.

 

Men om detta inte känns ok för ert barn så kommer vi naturligtvis att ta hänsyn till detta. Alla barn är olika och ibland kan man behöva ha en förälder i närheten när man prövar på något nytt.

Det enda barnen behöver ha med sig är en vattenflaska. Fotbollsskor/benskydd är inte nödvändigt men om barnen har utrustning får de gärna ha den på sig.
Har ni frågor är det bara att ni hör av er till någon av oss ledare, se under kontakt.

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
START, 26/01 18:38 
START, 21/05 16:05 
 
SNABBLÄNKAR
Följ oss på facebook!
Våra Sponsorer